Huwelijksreis: het dagboek

Daniël & Annemarieke hebben enorm genoten van hun huwelijksreis; de Herfstvakantie Middelandse Zee-cruise met de Voyager Of The Seas.

De eerste dag vertrok het stel in alle vroegte vanuit Eindhoven richting het overstappunt in Nederweert. Daarvandaan reisde het 34-koppige gezelschap richting de luchthaven in Düsseldorf. Rond 6:45 uur vertrok Lufthansa vlucht LH4466 naar luchthaven El Prat in Barcelona. Daarvandaan werd iedereen naar de haven gebracht waar zij aan boord gingen van de Voyager Of The Seas, één van de cruiseschepen van Royal Caribbean. De eerste dag was er vooral een van bijkomen, een beetje rondkijken op het schip en kennismaken met elkaar.

Op maandag zaten we de hele dag op zee. Die dag hebben we lekker gezwommen en liggen poelen in het bubbelbad.
’s Avonds genoten van ons eerste driegangendiner op chique in de Magic Flute.

Dinsdag zijn we in Napels aangekomen, vanwaar we naar Pompeï zijn geweest. Dat was erg indrukwekkend. Daar hebben we veel foto’s gemaakt en uiteraard ook op video vastgelegd. Dat is allemaal binnenkort via onze site te bewonderen.

Woensdag arriveerden we enkele kilometers noordwaarts; in Civitavecchia. Daarvandaan zijn we per trein naar Rome gereisd. Tijdens de treinreis ervaart men het ware “blikje sardientjes-gevoel”. Niet echt een aanrader dus.
Wat wel een aanrader is, is de wereldberoemde Sint Pieter in Vaticaanstad Rome. Dit keer hadden wij het geluk, danwel de eer om de paus in levende lijve te zien en te horen. Hij hield daar een toespraak voor enkele honderden pelgrims en andere belangstellenden. Vervolgens zijn we door Rome gewandeld en hebben daar enkele bezienswaardigheden bezocht. Tijdens onze gang naar het Piazza Narvono stuitten wij op een demonstratie van de politiebond tegen de autonomie van de Italiaanse politie. ’s Avonds heeft tv-zender EuroNews daar nog aandacht aan geschonken. Wij waren tijdens die reportage echter niet op tv te zien.
Een bezoekje aan het Collosseum zat er echter niet in, omdat die te ver van de geplande route lag. Die moeten we dus op een ander moment inhalen. Later in de middag zijn we teruggereisd naar Civitavecchia om ons weer naar de boot te begeven die rond 18:30 uur weer het zeegat koos om koers te zetten naar de volgende bestemming.

Donderdag zijn we in alle vroegte aangekomen in de haven van Livorno.
Vanuit Livorno stond aanvankelijk geen excursie gepland, dus zijn we per bus en trein richting Pisa gereisd. De trein is tussen Livorno en Pisa en stuk aangenamer dan die tussen Civitavecchia en Rome.
In deze trein was, wat wij kennen als 1e klasse, 2e klasse (lokaal ook wel bekend als Economy Class).
In Pisa zijn we uiteraard naar de Duomo, de kathedraal en de beroemde Toren van Pisa geweest. Helaas kwam het er, mede door de met een noodgang uitverkochte kaartjes, niet van om de toren met een bezoekje te vereren.
’s Avonds wachtte ons bij het diner een erg leuke verrassing. Namens de hele crew kregen we een erg smakelijk gebak ter ere van ons huwelijk. De bijbehorende foto volgt nog.

Vrijdag zijn we naar Villefranche in Frankrijk gevaren. Van daaruit zijn we per bus (voor de hobbyisten; het was een oude Nederlandse streekbus uit de jaren 70/80) naar Nice gereden waar we wat hebben rondgelopen. Erg opvallend is dat het in deze stad buitengewoon schoon is. Op bijna elke hoek van de straat staat wel een afvalbak. Op straat is vrijwel geen zwerfvuil te vinden, op wat gedoofde sigaretten na. Vervolgens zijn we naar de parfumfabriek gereden en hebben daar een rondleiding gekregen. Dit was een verrassing voor ons allen. Daarna reden we naar Monaco. Ook die stad is erg schoon, maar buiten dat ook erg mooi. Het koninklijk paleis aldaar hebben we ook mogen zien. Toen we verder reden, deden we dat over een deel van het circuit in Monte Carlo, waar de Formule 1 gereden wordt.

Op zaterdag kwamen we aan in de havens van Marseille. Die stad heeft niet heel veel trekpleisters, maar eentje hebben we in ieder geval wel weten te vinden; de Notre Dame de Garde. Die hebben we dus ook bezichtigd. Wel na een flinke klim.
De Notre Dam de Garde was een kerk van de vissers.

Zondag is helaas alweer de dag van vertrek.
We hebben uitgebreid genoten van alle luxe en een sublieme service van het personeel. Dat maakt deze cruise tot een memorabele en zeer geslaagde huwelijksreis.
Op deze laatste dag trokken we Barcelona in. We hebben, naast de traditionele trekpleisters ook nog enkele andere plekken bezocht en veel dingen gehoord die we nog niet wisten.
’s Avonds zijn we teruggevlogen naar Düsseldorf in Duitsland (vluchtnummer LH 4471) en daarna met een bus teruggereden naar Nederland.

Voor wie nieuwsgierig is naar de foto’s; ga naar ons Honeymoon-album.