2015

In 2015 ging Annemarieke volop in gevecht tegen haar overgewicht door deelname aan een sportief, voedzaam en zeer intensief sportprogramma, genaamd X-FITTT, met als doel nog meer afvallen en een gezondere levensstijl aannemen. Tussen 3 januari 2015 en 28 juni 2015 viel Annemarieke ruim 33 kilo af. Na X-FITTT kwam daar nog eens 14,5 kilo bij, wat een totaal van 47,5 kilo maakt. Daarmee kwam zij weer uit op een gezond gewicht.

X-FITTT

Hieronder een foto van de situatie in de zomer van 2014 (links) en op de rechterfoto de situatie op 31 juli 2015.

De landelijke radiozender Q-music bestond op 31 augustus 2015 precies 10 jaar. Op diezelfde datum in 2005 werd Noordzee FM omgedoopt tot Q-music. Sindsdien zit het station steevast in de lift. Het 10-jarig bestaan van Q-music werd onder meer gevierd in Maastricht. Daniël & Annemarieke waren daar bij aanwezig.


Op 26 september 2015 kreeg Daniël een wel heel bijzonder verjaardagskado van Annemarieke: een vlucht in een Cessna, vanaf vliegveld Teuge, bij Apeldoorn. Daniël bestuurde het vliegtuig enige tijd zelf, toen zij eenmaal in de lucht hingen. “Daar dacht ik iets te licht over. Dat viel nog niet mee”, zei hij achteraf. Maar een bijzondere ervaring was het zeker. De vlucht ging over de Stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen en Deventer).

Oktober 2015: In Velp (Gld.), waar Daniël radioprogramma’s maakte bij M-FM, viel het doek voor de omroep. Zij verloren de vergunning aan nieuwkomer RTV Rheden-Rozendaal, die eveneens een gooi deed naar de uitzendlicentie voor lokale omroep in de gemeenten Rheden en Rozendaal. De nieuwe lokale omroep voor Rheden en Rozendaal begon later met de uitzendingen onder de naam Studio Rheden.

Op 19 november 2015 werd in Arnhem de splinternieuwe ov-terminal geopend. Tevens ging station Arnhem vanaf die dag door het leven als station Arnhem Centraal. Daarmee heeft Arnhem het op dat moment enige station met de titel ‘Centraal’, dat buiten de Randstad ligt.

Op 17 december 2015 ging een wens van veel bewoners van de wijk Schuytgraaf in vervulling. De bouw van het langverwachte winkelcentrum was eindelijk begonnen.

Op 31 december 2015 hebben Daniël & Annemarieke het jaar 2015 op een bijzondere plek afgesloten. Zij waren in Londen, om daar het spectaculaire vuurwerk, dat elk jaar tevens wordt uitgezonden bij BBC 1, te bekijken. “Het was er gezellig druk, geen narigheid, gewoon gezellig en goed georganiseerd.”, aldus Daniël & Annemarieke. Door het tijdsverschil met Nederland heeft het jaar 2015 voor Daniël & Annemarieke eigenlijk een uurtje langer geduurd. De jaarwisseling in Londen vond om 1:00 uur Nederlandse tijd plaats.