2006

Op 26 januari 2006 ontmoetten Daniël & Annemarieke elkaar bij een brainstormsessie over de toen nog op te zetten Veronica Radioschool, wat later de V-Academy zou worden. Nadat Daniël Annemarieke had voorzien van adres-, telefoonnummers en e-mailadressen bleef het naderhand niet stil.

Enkele dagen na de brainstormsessie belde Annemarieke, geheel tegen de verwachtingen van Daniël in, hem op. Dit leidde tot hun eerste date in ’s Hertogenbosch op zondag 19 februari 2006. Dat was de dag dat deze nog altijd zeer sterke liefde het levenslicht zag.

In 2006 gingen Daniël & Annemarieke ook voor het eerst samen op vakantie. Dat werd de reis naar Berlijn, van 1 tot en met 5 mei 2006.

Daar bleef het niet bij. In september 2006 gingen Daniël & Annemarieke een lang weekend naar Brussel. Daar bezochten zij Mini-Europe, het toenmalige Koning Boudewijnstadion en natuurlijk het Atomium. Daniël & Annemarieke bezochten in 2006 ook het beroemde REM-eiland, voor de kust van Katwijk. Daar heeft de TROS in 1964 zijn eerste (illegale) uitzendingen gemaakt onder de naam TV Noordzee. Later in 2006 is het REM-eiland van de Noordzee verdwenen. De Amsterdamse woningcoöperatie De Key was sinds 2009 de nieuwe eigenaar en liet het REM-eiland in Delfzijl opknappen en het TV-eiland van weleer staat nu in Amsterdam, tegenover de Norderney, en functioneert als restaurant. Het REM-eiland ging weer in de verkoop, omdat woningcorporatie De Key zich wil richten op zijn kerntaken. Een nieuwe eigenaar kwam er. Het restaurant kon ook blijven zitten. De nieuwe eigenaar, Newpeople, wilde de rest van het platform verder ontwikkelen en er een plek van maken ‘waar kennis kan worden gedeeld, inspiratie kan worden opgedaan en waar nieuwe ideeën tot bloei komen’.

In oktober 2006 bezochten Daniël & Annemarieke de Spaanse stad Barcelona. Annemarieke, die al verscheidene keren in Barcelona was geweest, heeft Daniël de stad laten zien. Van Camp Nou tot het Columbus-beeld aan de kust en van de Magische Fonteinen bij de MNAC tot Plaza de Catalunya.