2017

Op 2 februari 2017 wonen Daniël & Annemarieke precies 5 jaar in het Singelkwartier in Arnhem.

Op 19 februari 2017 vierden Daniël & Annemarieke hun 11-jarig samenzijn. Om dat te vieren heeft Annemarieke wat lekkers in huis gehaald en heeft het stel ‘s avonds gegeten bij Grieks restaurant Alexandros in Wageningen.

Op 5 maart 2017 was er open dag bij Studio Rheden, de nieuwe lokale omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal en opvolger van voorganger M-FM. Toen was Studio Rheden nog gevestigd aan de Florijnweg 13 – 15 op bedrijventerrein De Beemd in Velp. Annemarieke maakte hier haar debuut als nieuwslezeres.

 

Daniël & Annemarieke hebben op 10 maart 2017 een selectie van Vitesse-spelers mogen ontmoeten tijdens een meet-and-greet die zij gewonnen hadden.

‘s Ochtends was er eerst een rondleiding in het Gelredome, de plek waar Vitesse zijn wedstrijden speelt. Onderweg werd ook veel verteld over het stadion zelf en de overige gebruikers van het complex. Vervolgens vertrok het gezelschap met de spelersbus richting Papendal, in het noordwesten van Arnhem, waar de Vitesse-spelers bezig waren met een training. Daarvan hebben Daniël & Annemarieke ook een gedeelte bijgewoond.

Na de training volgde nog een korte rondleiding door het trainingscomplex op Papendal, waarna de lunch volgde, waarbij de spelers van Vitesse ook aanschoven. Na de lunch kreeg iedereen een Vitesse-bal, waarmee men langs de spelers kon om een handtekening te laten plaatsen.

Ten slotte zijn Daniël & Annemarieke met de spelersbus teruggekeerd richting Gelredome en zat de meet-and-greet erop.

 

Half maart 2017 zijn Daniël & Annemarieke op de romantische toer gegaan en hebben een lang weekend doorgebracht in en rond het altijd romantische Venetië. Daar hebben zij uiteraard ook een tocht gemaakt met een gondelier.

Op 8, 9 en 10 april 2017 hadden Daniël & Annemarieke wederom een kort uitstapje gepland staan. Het stel is toen afgereisd naar het Belgische Luik. Daar hebben zij onder meer de beroemde Montagne de Bueren beklommen; de 400 treden tellende trap, waar de opnames voor de serie Flikken Luik werden gemaakt.

Als een soort voortzetting van de eerdere meet-and-greet en, niet te vergeten, de huldiging van Vitesse op de Markt in Arnhem, zijn Daniël & Annemarieke op zondag 14 mei ook naar de voor Vitesse zeer succesvolle jubileumwedstrijd tegen Roda JC uit Kerkrade geweest.

Deze wedstrijd won Vitesse met 3-0. Ook werd op deze feestelijke dag het 125-jarig jubileum van Vitesse gevierd.

Daniël & Annemarieke hebben van 28 tot en met 30 mei 2017 gelogeerd in het Godshuis, een voormalig klooster in Sint-Laureins, België.

Sint-Laureins ligt in een landelijke omgeving, nog geen tien kilometer van Zeeuws-Vlaanderen. Het plaatsje ligt hemelsbreed in de driehoek Brugge – Gent – Knokke-Heist.

Naast een overbuurman met een wel heel bekende naam kregen zij ook dagelijks bezoek van een groepje duiven.

 

 

Juni 2017: Daniël is weer terug op de radio.  Wederom vanuit Velp (Gld.), maar dan bij Studio Rheden, die het stokje in de gemeenten Rheden en Rozendaal overgenomen heeft van voorganger M-FM.

Donderdagavond 20 april 2017 heeft Daniël een proefuitzending gemaakt bij Studio Rheden. Die uitzending was gewoon via de radiozender te horen en werd enthousiast ontvangen. Daniël heeft aangegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar een plek op donderdagavond. Inmiddels presenteert Daniël op donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur het programma De Avond Van Rheden. Dit programma wordt elke werkdag uitgezonden bij Studio Rheden en wordt door wisselende DJ’s gepresenteerd.

Daniël & Annemarieke schitteren in dagblad De Gelderlander van vrijdag 21 juli 2017. Zij werkten mee aan een reportage over Schuytgraaf.

Hoe bevalt het wonen in de wijk en wat speelt er zoal? Dat was het thema van het interview waaraan onder meer Daniël & Annemarieke hun medewerking verleenden. Zowel in de papieren krant als in de e-paper en op de website van De Gelderlander zijn Daniël & Annemarieke te vinden. Naast het interview is er ook een foto met Daniël & Annemarieke gebruikt bij een meer algemeen artikel over Schuytgraaf, dat al voor meer dan de helft af is.

4 september 2017: Crisis bij Daniël & Annemarieke: Sam had besloten dat het tijd werd om eens buiten te gaan kijken. Hij blijft de rest van het jaar weg en onzekerheid heerst in huize Ceelen-Blokker, want waar is Sam en leeft hij überhaupt nog? Het begin van een lange en slopende zoektocht.

Op 9 september 2017 zijn Daniël & Annemarieke acht jaar getrouwd. Ook dit jaar liet het stel dat niet onopgemerkt voorbij gaan.

Op 9 september zijn ze in Rotterdam en hebben daar een rondrit met een Bentley gemaakt. Daarbij werden zij rondgereden door een privéchauffeur. Van 10 op 11 september werden de festiviteiten voortgezet bij de Wellnessboot in Mill, waar zij hebben overnacht in een oud militair vliegtuig, dat daar op het terrein opgesteld staat. Zij verbleven toen in de cockpitsuite.

Op 5 november zijn Daniël & Annemarieke naar de Indonesische ambassade in Den Haag geweest voor een bijeenkomst van Stichting Mijn Roots, zij helpen uit Indonesië geadopteerde Nederlanders met het vinden van hun achtergebleven familieleden.

December 2017: Daniël & Annemarieke worden door een van de buren getipt over Sam. Zij zien hem lopen in een weiland, net buiten de wijk in De Park. Daniël & Annemarieke gaan direct polshoogte nemen. Het lijkt inderdaad om Sam te gaan. Hij bleek daar al die tijd rond te lopen en heeft zich weten te redden met voornamelijk muizen als hoofdgerecht. Dit tot ieders verrassing.

Sam laat zich niet zomaar vangen. Rond de kerstperiode verhuist Sam naar even verderop bij de kinderboerderij in De Park. Hij bevond zich nu in Elst (Gld.). Ook de jaarwisseling heeft hij doorgebracht op dit, op veilige afstand van vuurwerk, voor hem relatief veilige gebied.