2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het jaar 2013 begon met een bijzondere wisseling van de wacht: na 12 jaar nam met name Annemarieke afscheid van haar auto, een Nissan Micra uit 2001. Voor een heel schappelijke prijs konden we een vrijwel nieuwe auto kopen (uit december 2011 en nauwelijks gebruikt). Dat werd onze eerste auto samen; de Hyundai i10.

Uiteraard heeft Annemarieke de laatste rit met haar Nissan gereden. We gingen naar Odiliapeel, waar onze nieuwe bolide op ons stond te wachten. De Nissan heeft niet lang in Odiliapeel gestaan. Vier weken nadat wij geweest waren was deze weer verkocht. De Nissan rijdt nu weer ergens rond met een nieuwe eigenaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarnaast was 2013 het jaar waarin we de 2e verdieping eens flink onder handen hebben genomen. De rommelige blik, die was ontstaan na onze intrek in de woning, was een doorn in het oog. Die metamorfose is meer dan geslaagd. Nu is er een nette 2e verdieping en een mooie kast met schuifdeuren voor in de plaats gekomen.

2e verdieping (2013)

In Utrecht nam één van de oudste stadsvervoersbedrijven van Nederland afscheid. Na 109,5 jaar viel op 8 december 2013 het doek voor GVU, die de concessie verloor aan Qbuzz, die sindsdien onder de naam U-OV het stads- en streekvervoer in de regio Utrecht verzorgt.

Tijdens de laatste weken werd met historisch busmaterieel door de stad gereden. Reizigers konden op zaterdag 7 december 2013, de laatste GVU-dag,  gratis met deze bussen meerijden. Daniël & Annemarieke hebben een week eerder met de afscheidstour, gereden door historisch busmaterieel, meegereden.

GVU - U-OV (2013)