2008

Nadat Daniël & Annemarieke waren bijgekomen van de verhuizing en de feestdagen, eind 2007, hebben zij het nieuwe jaar 2008 feestelijk ingeluid met een etentje bij een brasserie in het winkelcentrum, niet ver van hun, toen kersverse eerste woning samen.

Daniel en Annemarieke vieren hun komst naar Arnhem bij De Brasserie in hun nieuwe wijk Rijkerswoerd in Arnhem.

Op 18 januari 2008 diende een volgende hoofdstuk zich aan in de love story van Daniël & Annemarieke: het (aanstaande) huwelijk. Daniël vroeg zijn Annemarieke ten huwelijk in de dinerzaal van het Kurhaus in Scheveningen, ten overstaan van al zijn aanwezige collega’s. Het was tijdens een bedrijfsuitje van het werk van Daniël.

Het Kurhaus in Scheveningen was op 18 januari 2008 het decor van hét aanzoek, ten overstaan van Daniël zijn collega's.

Verder gebeurde er in 2008 nog veel meer: het feestje van Volkshuisvesting Arnhem, dat in 2008 honderd jaar bestond, werd gevierd in het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar bracht Annemarieke Daniël in contact met RTV Arnhem, waar hij niet lang daarna aan de slag ging als medewerker van de kabelkrant, later ook technicus en programmamaker. Korte tijd was Daniël ook actief voor de website van de omroep.

Daniël in de studio van Radio & TV Arnhem aan de Dullertstraat 27 in Arnhem

In juli 2008 gingen Daniël & Annemarieke, op kosten van Veronica, waar zij een prijsvraag hadden gewonnen, naar Antwerpen om daar het oude Veronica-zendschip de Norderney te bezoeken. Het schip lag toen jarenlang aangemeerd aan het Kempisch Dok. Pas in 2012 verhuisde het schip terug naar Nederland. Eerst werd het in Groningen opgeknapt om uiteindelijk aangemeerd in het IJ in Amsterdam te belanden, waar het nu dienst doet als culturele hotspot en horeca-gelegenheid.

Het Veronica-schip in de haven van Amsteram-Noord

Daarnaast was er een feestje van dagblad De Gelderlander, dat in 2008 over ging op tabloidformaat. De toenmalige werkgever van Annemarieke had kaarten gekregen voor dit festival en gaf deze aan Daniël & Annemarieke door, waardoor zij naar het feest konden. Tijdens het feest traden er bekende artiesten op; Jeroen van der Boom, Lee Towers en Trijntje Oosterhuis gaven acte de presence.

Het feestje van de Gelderlander in Sportcentrum Papendal in Arnhem

Tussen de bedrijven door werd er ook hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het aanstaande huwelijk, dat in 2009 ging plaatsvinden.